Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krav på kommunen efter lekolycka

En nu 18-årig före detta elev vid en skola i Ljusdal kräver, tio år efter olyckan, skadestånd av Ljusdals kommun för ett ärr han fick vid en olycka i fritidslokalen.

Pojkens klass var i fritidslokalen och lekte i lekrummet. En av pojkarna slängde iväg en skumgummikudde upp i taket. Den träffade ett galler som satt löst på taklampan. Gallret föll ner i ansiktet på den här pojken och skar upp ögonlocket och ett två centimeter långt sår på hans kind. Pojkens mamma och fröken tog honom till akuten på sjukhuset för vård.

Det här hände för tio år sedan. Pojken, som nu är 18 år, kräver ett skadestånd på 375 000 kronor från Ljusdals kommun för det missprydande ärr som blev följden av skadan. Han påpekar att arbetsmiljön och säkerheten i lekrummet var otillräcklig. Med kravet följer också ett läkarintyg från sjukhuset i Ljusdal.