Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krav på fängelse för bortförande

Åklagaren vill att trion ska dömas till fängelse för att ha fört bort en kvinna med tvång. De tre åtalade släpptes ur häktet efter rättegången.

På onsdagen avslutades rättegången om en händelse den 26 april i Söderhamn, då en kvinna ska ha förts bort i en bil mot sin vilja.

På restaurang Hakkegård vid E 4 mellan Söderhamn och Gävle sprang kvinnan ut till en polispatrull för att få hjälp. Efter det greps hennes 32-årige exman och hans två bekanta, en 26-årig man och en 37-årig kvinna.

Onsdagens rättegång i Hudiksvalls tingsrätt försenades på grund av ett tågstopp norr om Stockholm som påverkade försvarsadvokaternas tåg. När de väl kom fram gick rätten igenom de planerade vittnesförhören och pläderingarna.

Åklagaren anser att trion ska dömas till drygt ett års fängelse. De tre åtalade nekar till brott, och har hävdat att kvinnan följde med frivilligt i bilen. Deras advokater yrkade på att de ska frias.

Förutom olaga frihetsberövande är de även åtalade för grovt hemfridsbrott.

De tre har varit frihetsberövade sedan de greps men tingsrätten beslutade att de skulle släppas ur häktet efter rättegången. Den drabbade kvinnan bor i dag på ett skyddat boende.

Hudiksvalls tingsrätt meddelar domen om två veckor.