Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftiga böter för amfetamin på fest

Polisen kallades till en störande fest i en bostad. Där kände de cannabislukt och genomförde husrannsakan. Nu har den 22-åriga man som hade festen dömts för narkotikabrott.

Det var i början av maj förra året som den nu 22-åriga Edsbybon hade fest i sin lägenhet. När polisen genomförde husrannsakan hittade de 2,88 gram amfetamin och två haschpipor.

Under polisförhöret på plats den aktuella kvällen erkände Edsbybon innehav av narkotikan, men under rättegången nekade han och sa att det var mycket folk i hans bostad den aktuella kvällen. Däremot medgav han att han tidigare rökt cannabis och provat amfetamin.

Men Hudiksvalls tingsrätt gick anser att 22-åringens första erkännande är det mest trovärdiga och dömde honom till ett "relativt kraftigt bötesstraff" för narkotikabrott, närmare bestämt 100 dagsböter á 50 kronor.