Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftig smäll fick många att reagera

(Uppdaterad 14.40) En kraftig smäll hördes i Söderhamn sent på skärtorsdagskvällen.

Samuel Arrheden satt  och lyssnade på musik med några vänner i sin lägenhet på Stamvägen under torsdagskvällen. Strax efter midnatt hördes en fruktansvärd smäll som fick fönsterrutorna att skallra.

– Det var ett riktigt dovt explosionsljud. Det var flera i vårt hus som kom ut på balkongen och undrade vad det var. Det var riktigt otäckt, säger Samuel Arrheden.

Han ringde polisen som meddelade att flera samtal inkommit.

Även från Kungsgatan och ända borta i Vågbro har människor rapporterat att de känt av smällen. 

Polis som tillkallades under natten kunde inte hitta någon orsak till smällen. Bland annat gjorde de en inspektion av Värmeverket, på misstanken om att pannan skulle kunna ha exploderat. Den var dock helt intakt.

– Runt om i Söderhamn har man hört en kraftig detonation och alla pekar åt olika håll. Så länge det inte inkommit rapporter om skadade eller skadegörelse så får det vara där det är. Förhoppningsvis är det kanske någon som tipsar om något. Smällde gjorde det i alla fall, och det rejält, säger Sven-Erik Hammar vid polisen i Gävleborg.

Boende på Norralagatan ska även ha sett en rökpelare vid kvarteret där Åsbäckgatan och Norralagatan möts.

På sociala medier spekuleras i om smällen orsakats av en så kallad acetylenbomb, en hemmatillverkad sprängladdning av acetylen och syrgas. Acetylen är en explosiv gas som framför allt används i svetsmaskiner.