Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftig kollision på riksväg 50

En kvinna skadades när hennes personbil kolliderade med en timmerbil på tisdagsmorgonen. Timmerbilen körde efter olyckan ned en lycktstolpe och delar av ett vägräcke innan den fick stopp omkring hundra meter efter olycksplatsen.

Olyckan inträffade vid 7.30-tiden på tisdagen. Den olastade timmerbilen färdades i riktning mot Edsbyn när den och kvinnans personbil kolliderade i korsningen Runemovägen-riksväg 50, strax öster om Alfta.
Personbilen, en silverfärgad Toyota, kolliderade med timmerbilens högra front och blev kraftigt demolerad. Bildelar spreds över hela vägbanan och personbilen blev stående med den bortslitna fronten mot ett dike. Bilens kylare blev liggande omkring åtta meter framför bilen.
Efter krocken fortsatte timmerbilen sin färd ett hundratal meter både på vägen och i diket. Den drog med sig en lyktstolpe och delar av ett vägräcke.
Kvinnan som körde personbilen skadades i olyckan och fördes med ambulans till sjukhus. Hon var vid medvetande efter olyckan. Lastbilschauffören klarade sig undan olyckan utan fysiska skador.
Det var på tisdagen oklart hur olyckan gått till då polisen inte kunnat hålla förhör med kvinnan. Hon har blivit inlagd på vårdavdelning vid Gävle sjukhus. Hennes skador beskrivs som lindriga.