Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kostenheten fixar fikat

Bollnäs kommun söker nu en ny restauratör till Folkets Hus, före detta Restaurang Renen., som stängdes i slutet av augusti. Under tiden fram till dess en ny arrendator kan träda till sköter kommunens kostenheten fika till de konferenser som hålls i lokalen.

Annons

Christer Johansson som drev Restaurang Renen lade ner verksamheten i slutet av augusti. Detta sedan kommunen sagt nej till en hyressänkning. En hyressänkning som Christer Johansson ville få då han på grund av ombyggnationen inte hade tillgång till samma lokalytor som tidigare.

Nu har kommunen annonserat efter en ny restauratör till restaurangen för en avtalstid på tre år med möjlighet till förlängning.

- Under övergångstiden är det kostenheten som ansvarar för konferensfikat, förklarar kulturchef Gun Hedlund.

Ombyggnationen beräknas vara klar i slutet av februari nästa år. Vilket kan vara en trolig tidpunkt att öppna restaurangen på nytt.

- Det känns väl mest naturligt att så blir fallet. Men det är upp till restauratören själv att ange när anbudet läggs. Det går att öppna från 1 december, förklarar Gun Hedlund.

Några förfrågningar med anledning av annonsen har man ännu inte fått. Däremot berättar Gun Hedlund att man tidigare fått in en del förfrågningar om restaurangen i Folkets Hus.