Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korvbjudning fick varmt mottagande

Det blev en lyckad marknadshelg för ungdomsenhetens satsning på varm korv till nyktra ungdomar.

Helgen blev så lyckad att gruppen på stående fot lovar en fortsättning nästa helg. Det kan till och med bli frågan om en utveckling av arrangemanget.

– Till exempel skulle man kunna ha gratis bio en fredagskväll för de som blåser och visar sig vara nyktra, säger Lars Björk.

Under helgen samarbetade fritidsledare, polis, svenska kyrkan, vakter och ungdomsmottagningen och det är just samarbetet Mats Nylander framhåller som kärnan i det hela.

– Det sprider trygghet, noterar han.

Ungdomsmottagningen delade ut 500 kondomer till ungdomar en helg där risken för smittspridning är mycket stor, medan kommunens ungdomsenhet delade ut varmkorv mot villkoret att ungdomarna efter blåstest visat sig nyktra.

– Det som jag tycker var så kul var att ungdomarna tyckte att det var så roligt, det var en riktigt lång kö till oss, berättar Susanne Bodin.

Korvarna serverades från klockan tio på kvällen och de som tänkte nypa en korv och sedan dricka alkohol fick törsta länge.

– Vi hade blåskontroll på 700–800 ungdomar, så det var gott om nyktra unga, konstaterar Mats Nylander.