Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korv med bröd i Söderhamn

Jag kunde ha haft ett snuskigt välbetalt jobb. Det var när jag kom från jobbet en kväll i London som jag mötte en amerikansk man vid bankomaten.

Annons

Jag försökte ta ut pengar men låg minus. Jag började gå hemåt mot den sunkiga ettan utan egen toalett och dusch som jag delade med en kompis. Amerikanska mannen tog ut pengar och sprang efter mig.
Han frågade om det inte var jag som varit på hans föreläsning samma morgon, ? Jag pekade mot en restaurang och sa att jag varit där hela dagen och jobbat. Undrade mannen som var både välklädd och attraktiv.
Jag ryckte på axlarna. Han frågade vad jag tjänade. Jag berättade. Han undrade om jag ville jobba för honom istället – tjäna tio gånger så mycket – och dessutom få resa över hela världen. Det lät onekligen intressant.
Jag såg framför mig hur jag skulle assistera på ett eller annat vis under intellektuella, kulturella konstseminarier. , sa han och stoppade en taxi. .
Jag fortsatte gå, nu med raska steg. Amerikanska mannen hoppade in i taxin och försvann iväg med sitt erbjudande om att göra mig till lyxprostituerad – som det märkligt nog kallas.

engelsk fotbollsfru – luncha med Posh och sitta med svindyra solbrillor på läktaren. Chansen dök upp i Londons trendiga Met bar. En lång man med brett leende flörtade från baren.
Jag flörtade tillbaka. Hela kvällen tittade vi trånande mot varandra. Tillslut kom han fram. Ville ha mitt nummer. Jag sa nej. Spelade svår.
Han tjatade.
Jag sa nej, nej och nej.
Han gick baklänges ut från baren med armarna utsträckta mot mig. Försvann iväg. Bartendern rusade fram till mig. Han var imponerad – att jag nobbat HONOM – Rio Ferdinand – världens dyraste back med en månadslön på fem miljoner. Kanske lite onödigt att ha spelat sådär överdrivet svårfångad. Han kunde ha fått mitt nummer i alla fall.

ett liv i överdåd med en arabisk miljardär. Ägaren till en av världens största tidningar blev betuttad i mig – en man som umgås med marockanska kungligheter, Dubais regent och herr Stringfellow.
En man som har Picassoskisser på sommarställets väggar. När vi inte drack champagne som hans hushållerska serverade eller klinkade på flygeln i hans takvåning i huset intill Harrod’s tog han mig och alla mina vänner till de finaste restaurangerna, bjöd mig till sin femtiometers yatch eller till något av alla sina palats.
Han var en stilig man – men har var ju så gammal. Och jag kände ju inget pirr. Hans privatchaufför tog mig till flygplatsen där jetsetlivet mötte min skrala verklighet och jag hoppade på lågprisflyget hem till Sverige – hem till Söderhamn.
Där träffade jag en ung rallare från Stugsund, målvakt i division sju. Det var en ljummen sommarnatt på Statts innergård. i högtalarna.
Vi åt korv med bröd och hånglade mot Kebabhouse fasad.
Jag hade hittat min skatt.

Vad är du beredd att offra för snabba cash?

...växte upp i Sandarne. Förra året gick hon ut från Dramatiska Institutets manuslinje och har nu skrivit manus till filmen Snabba cash, baserad Jens Lapidus succéroman.

 

Mer läsning

Annons