Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korten på bordet om motorstadion

Vem är turistchef i Söderhamn? Vi har väl i alla fall någon, fast han/hon inte syns eller hörs. Tycker Söderhamn ska föregå med gott exempel och visa att Helsinge Airport är hela Hälsinglands angelägenhet och en tillgång för hela landskapet, inte minst ur turistsynpunkt.

Annons

Har ni inget samarbete mellan turistbyråerna nu så sätt igång och ta kontakt med övriga i landskapet. Turismen ger stora inkomster.

Blir det aktuellt med några större företagsetableringar så lägger man stor vikt vid goda kommunikationer och avstånden till övriga orter i landskapet är inte särskilt stort.

I Sveg sa kommunstyrelsen ja till att investera 13 miljoner kronor i Härjedalen Sveg Airport för att kunna ta emot större plan. Kommunen satsar 3,2 miljoner och övriga medel kommer från EU:s strukturfond och länsstyrelsen. I dagsläget kan flygplatsen ta emot flygplan med upp till 100 passagerare, men nu satsar man på att kunna ta emot större flygplan för charterflyg från Europa. Det kan vi i Söderhamn redan nu. De har också sagt att utan flygplats hade de inte fått de företagsetableringar som kommit. Kan tillägga att Funäsdalsområdet satsar på flyg till Röros, sedan buss 5–7 mil till Funäsdalsområdet.

Så några frågor: om det blir motorstadion här betyder det då att kommunen inte behöver lägga en enda krona på den? Vilka står i så fall för kostnaderna och uppbyggnaden? Vem ska betala avvecklingskostnaderna för flygplatsen? Om flygplatsen ska återställas i sitt ursprungliga skick, vem står då för kostnaderna?

Vi skattebetalare vill veta vart pengarna går, vi ska inte betala för några motorintresserades önskemål.

En sak till, vem betalar om anläggningen inte ger de inkomster som ni har räknat med?

Lägg nu korten på bordet både ni ansvariga politiker och ni som vill driva anläggningen. Vi vill se kalkylen.

Snoken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel