Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kort gruspremiär för Flodin

Åtets gruspremiär för Patrik Flodin tog slut nästan innan den ens hade börjat.

– Jag hade verkligen sett fram emot grustävlingen i den här bilen och det känns otroligt trist att inte ens få en tid på en sträcka för att kunna jämföra hur vi ligger till, sa Patrik på sin hemsida sedan han tvingats bryta IRC-tävlingen i San Marino redan efter en sträcka.

I helgen var det äntligen dags för grusdebut för Patrik Flodin i den nya Ford Super 2000-Fiestan i IRC-serien, en debut Patrik länge sett fram emot. Men dessvärre hann de inte ens köra en hel sträcka, innan han och den inhoppande co-drivern Morgan Olsson var tvungna att kasta in handduken.

På första sträckan fick fransmannen Germain Bonnifies stopp och blev stående med tekniska problem och han blockerade sträckan för flera förare. Finländaren Juha Salo och Patrik Flodin hörde till de drabbade.

– Vi fick stanna eftersom bilen stod mitt i vägen, sa Patrik. Vi försökte sedan åka ikapp Juha Salo som var före oss, men var tvungna att slå av på tempot och stå i ytterligare cirka en och en halv minut så att dammet hann lägga sig.

Under tiden gick dessvärre motorn varm och topplocket skadades, så bilen började läcka vatten:

– Vi försökte fylla i vatten och kyla efter att vi tagit oss i mål, men dessvärre var det bara att kasta in handduken, sa Patrik besviket.