Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korsning blir farlig med nya E4

All tung trafik som går till och från industriområdet för Iggesunds Bruk och Holmen Timber, kommer att ske via nya E4. Men korsningen vid Forsavägen och Ringvägen är byggd för att trafiken ska komma från gamla E4.

Flera olyckor och avåkningar har inträffat i korsningen under årens lopp, trots att trafiken kommit från det håll som den är byggd och doserad för. När nu nya E4 har öppnat, ska de tunga fordonen passera korsningen från det håll som den inte är anpassad för. Det får Iggesund Paperboard, Holmen Timber och Holmen Skog att misstänka att antalet olyckor i anslutning till korsningen kommer att öka.

Nu har de vänt sig till kommunstyrelsen, Trafikverket och Region Gävleborg med en skrivelse. Där vill de uppmärksamma dem på att det är av högsta prioritet att snarast komma i gång med en översyn av anslutningsvägen och korsningen. De vill också markera sin oro över att inget gjorts åt det, innan den nya vägen invigdes.

Hans Gyllow, kommunens planeringschef, förklarar att han förstår deras synpunkter. Han berättar att Trafikverket tidigare under året gjort en förstudie på en sträckning, där den aktuella korsningen uppmärksammats.

– Jag vet inte vilken status det har hos Trafikverket, men kommunen vill helt klart medverka till att det ska fungera så bra som möjligt, säger han.