Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korruptionsmisstankar växer i Rio

Brasilianska åklagare har utökat sin undersökning gällande misstankar om korruption till att inte bara gälla de projekt som handlar om uppfräschning av stadsmiljö och kommunikationer i OS-staden Rio de Janeiro. Nu ska man också undersöka hur de statliga medlen använts bland annat när det handlar om byggandet av de nya arenorna i OS-staden.

– Det gäller också service och säkerhet – allt som ska bekostas med statliga medel, säger statsåklagaren Leandro Mitidieri.

Undersökningen omfattar också vad som hänt med de öronmärkta pengar avsedda för att rena Guanabara Bay, där OS-seglingarna ska genomföras, liksom vattendrag belägna i närheten av flera olympiska arenor. Dessa är fortfarande starkt förorenade, trots löften om att de skulle renas inför olympiska spelen, som invigs den 5 augusti.