Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körkortslös Hudikbo tog för lång tid på sig att stanna för polisen - döms för trafikbrott

En 34-årig Hudiksvallsbo fälls för bland annat häleri av en fyrhjuling och vårdslöshet i trafiken. Han döms till skyddstillsyn och behandling av sitt missbruk.

Det var i höstas som Hudiksvallsbon kom i polisens blickfång. Polisen följde efter en bil som han körde, men eftersom han var på väg för att hämta barn valde han att fortsätta resan för att få tid att ringa någon som kunde göra det i stället för honom. Efter ungefär en kilometer stannade han.

Just denna dag, den 2 september 2015, var mannen också påverkad av amfetamin.

Mannen stoppades på nytt längs riksväg 84 den 23 november, och även denna gång var han påverkad av narkotika och hans fälls därför för rattfylleri

Hudiksvallsbon saknar körkort och därför fälls han också för grov olovlig körning i två fall.

Hudiksvalls tingsrätt konstaterar också att fyrhjulingen som mannen sade sig ha köpt i god tro, var stulen i Bollnäs och det innebär häleri.

Tingsrätten konstaterar att det Hudiksvallsbon gjort sig skyldig till motsvarar ett kortare fängelsestraff. Han är tidigare dömd för liknande brott. Rättten anser att 34-åringen är i behov av övervakning för att minska risken att återfalla i narkotikamissbruk. Han döms därför till skyddstillsyn och att betala en avgift till brottsofferfonden.