Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde på A-traktor och misshandlade med yxa

En komplicerad historia med många inblandade fick på onsdagen en man i Kilafors att begå flera brott. Nu sitter han anhållen.

Annons

Den misshandel med yxa på onsdagskvällen som vi berättade om på onsdagen hade upprinnelse i ett annat brott tidigare under kvällen.

En polispatrull kallades till Kilafors för att en A-traktor hade blivit påkörd av en bil. Enligt pojken och hans kompis som satt i traktorn kom den numera anhållne mannen, som är i 35-årsåldern, körandes i bil, stannade och gick mot A-traktorn. Pojken valde då att köra iväg, vilket fick mannen att gå tillbaka till sin bil och köra in i traktorn bakifrån. Det ledde fram till att bilen fastnade i traktorns dragkrok och fick backa kraftigt för att ta sig loss.

Polisen upprättade en anmälan om vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning, eftersom mannen saknar körkort, efter händelsen.

Men händelsen fick också några personer att söka upp mannen för att prata om händelsen. Mannen ska då ha dödshotat och slagit en man i 45-årsåldern i knävecket med baksidan av en yxa. Den slagne mannen fick en sårskada.

Efter misshandeln greps mannen av polis och han anhölls senare. I förhör har mannen berättat att han var arg på pojken med A-traktorn efter att denne varit i konflikt med en familjemedlem till mannen.

På onsdagskvällen fanns uppgifter om att en elpistol skulle ha använts av någon av de inblandade i bråket. Men enligt polisen fanns på torsdagen ingenting som tyder på att de uppgifterna stämmer.