Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde över 150 förbi barn på 50-sträcka - föraren greps och anhölls

En man i 25-årsåldern greps efter en vansinnesfärd i Söderhamn. Körde över 150 kilometer i timmen förbi lekande barn på 50-sträcka.

Det var vid 19-tiden som en polispatrull uppmärksammade mannens framfart. Man följde efter bilen och markerade att man ville att föraren skulle stanna. Vilket han inte gjorde.

Polisen valde dock att sluta förföljandet när man kom in tätare bebyggelse, eftersom föraren i bilen framför bestämt sig för att inte stanna. Utan snarare öka farten för att komma undan.

Polisen kunde notera att farten var högre än 150 kilometer i timmen när bilen körde mellan Östanbo och Sandarne utanför Söderhamn. Polisen kunde också notera att det fanns barn i närheten där den bortflyende bilen körde.

Man kunde senare hämta och gripa föraren på en adress. Åklagare tog beslut under måndagskvällen att den misstänkte skulle anhållas. Han är misstänkt för grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Anledningen till åklagarbeslutet var att det fanns risk för att mannen skulle lämna landet och undgå lagföring.