Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köpte narkotika i Stockholm – åkte fast på vägen hem

En man i 40-årsåldern har av Hudiksvalls tingsrätt dömts till dagsböter för rattfylleri och narkotikabrott.

Mannen, som är hemmahörande i Härjedalens kommun, stoppades en dag i september på riksväg 84 mellan Hudiksvall och Ljusdal. Han hade varit ned till Stockholm för att köpa narkotika och var på väg hem.

Mannen saknar körkort och har tidigare dömts för olovlig körning. Provtagning visade att mannen kort tid före körningen hade intagit tetrahydrocannabinol i så stor mängd att det fanns kvar i hans blod. I en väska som påträffades i mannens bil hittade polisen 9,01 gram cannabisharts och 0,75 gram cannabis.

Mannen har erkänt att väskan som påträffades i bilen var hans men att innehållet var avsett för eget bruk.

Under utredningen har mannen nekat till gärningarna. Han vägrade också att uppge inkomstförhållanden för tingsrätten, som i sin dom därför baserat dagsbotens storlek utifrån mannens taxerade inkomst 2012.

Mannen döms till 150 dagsböter á 100 kronor, total 15 000 kronor, för drograttfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning.