Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köpte alkohol för skattepengar

Söderhamns kommun har brutit mot sin egen alkoholpolicy i flera år. Så sent som förra veckan skedde det igen – då en grupp politiker och tjänstemän bjöds på vin vid ett besökt på Kramsta gästgård. Notan skickas till skattebetalarna.

När Söderhamns kommuns barn- och utbildningsnämnd samt dess förvaltningsledning den 15 november 2012 befann på Kramsta gästgård och konferens i Järvsö användes skattemedel för att bjuda politikerna på alkohol.

Detta trots att kommunen har en representationspolicy som tydligt förbjuder att skattepengar används till att köpa alkohol.

Linus E. Ohlson var med på resan. Han reagerade kraftigt mot vinbjudningen.

– Jag insisterade på att betala själv. Jag tycker att vi som förtroendevalda ska stå för alkohol själva, om vi vill ha det, säger han.

Trots tidigare nämnda policybeslut har politiker och tjänstemän inom Söderhamns kommun i flera år arbetat efter andra regler.

Varför de tidigare besluten inte efterlevs kan inte kommunchefen Margareta Högberg svara på.

– Det senaste beslutet från 1985 har tolkats som att representationen ska vara spritfri, inte alkoholfri.

Vad finns det för skäl att köpa alkohol för invånarnas skattepengar?

– Det kan man fundera på. Men det är upp till politikerna att besluta om, säger Margareta Högberg.