Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Koppartråd stjäls från järnväg

Under helgen har 600 kilo koppartråd stulits från Dellenbanan i Delsbo.

– Det påverkar inte vår dagliga verksamhet men det förfular miljön vid stationsområdet, säger Sigurd Melin, ordförande i Dellenbanans vänner.

På måndagen upptäcktes att kopparledningarna i stationsområdet i Delsbo blivit avklippta. Uppskattningsvis har ungefär 500 meter ledningar plockats ned i närheten till stationen i Delsbo under flera tillfällen. Under de senaste veckorna har 3 polisanmälningar gjorts angående kopparstöld på den gamla järnvägen.

– Stölderna började för ett par år sedan men då höll de sig till områdena i skogen. Nu klipper de av trådarna ända inne i samhället, säger Sigurd Melin.

Han gissar på att tjuvarna har använt sig av stegar för att komma upp för att nå att klippa av trådarna.

– Man kan tycka att någon borde höra att de håller på om nätterna, det låter ändå lite när man klipper i trådarna, säger Sigurd Melin och visar ett par avklippta trådar som hänger ned från ledningarna.

Med dagens kopparpris har tjuvarna kommit över koppar till ett värde av ungefär 32 400 kronor. Polisen kommer att utreda anmälningarna men polisen har i dagsläget inga misstänkta för brotten.