Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kopparslagarenöverklagas igen

Det blir en ny rond om husbygge på fastigheten Kopparslagaren i Hudiksvall. Hyresgästföreningen har överklagat mark- och miljödomstolens beslut.

I slutet av mars meddelade domstolen att det inte fanns några hinder för ett husbygge på fastigheten. Hyresgästföreningen har motsatt sig projektet från första början, och det har varit skilda bud även från kommunen. Ett positivt förhandsbesked förvandlades till ett avslag på bygglovsansökan, och den bostadsrättsförening som vill bygga på platsen överklagade till länsstyrelsen.

Länsstyrelsen gav i sin tur klartecken för bygget, och då överklagade hyresgästföreningen till mark- och miljödomstolen. Argumenten har varit att det tänkta bygget vållar olägenheter för grannarna, bland annat genom att skymma för sol från söder.

Om detaljplanens byggrätt inte kränks får man godta att det blir mer skugga, har mark- och miljödomstolen slagit fast, men nu har alltså hyresgästföreningen vänt sig till Mark- och miljööverdomstolen i hopp om ett annat utslag.