Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstruset i Söderhamn

/

Gävleborgs gallertätaste stad vill de fyra arrangörerna till tävlingen Konstruset glatt utnämna Söderhamn till. Lördag 7.5 är det premiär för tävlingen och fyra nya konstutställningar.

Annons

Det senaste åren har hela två privata konstgallerier öppnat i stadskärnan, Galleri Adular och Galleri Tvärgränd. Galleri Glas & Ram har funnits som ramverkstad och galleri i trettio år och innehavaren Stefan Svensson fick Söderhamns kulturpris 2010. Sedan 1970-talet har Söderhamns konstförening varit aktiva med utställningar i kulturhuset Kvarnen.

Denna helg samordnar de fyra sina utställningar och startar dessutom en enkel tävling för konstbesökarna. I Konstruset kan alla delta som skaffar ett kort och får en stämpel när de besökt de fyra utställningarna. Tävlingen pågår 7 till 15 maj, då dras en vinnare till 3000 kronor på Kvarnen – att köpa konst för på någon av utställningarna.

Kvarnen visar Söderhamns konstförening den nationellt och internationellt kända konstnären Eva Markström, Stockholm, född i Söderhamn.

Galleri Tvärgränd, Tvärgränd 4, presenterar Thorvald Söderblom, Bjuråker, konstnär och poet.

Galleri Glas & Ram, Trädgårdsgatan 1, visar konst av Åke Ågren, Stockholm.

Galleri Adular, Abraham Bäckgatan 9 C, presenterar Konstreprisen med tidigare utställarna Bengt Forsberg, Ann Caroline Breig, Björn Lodmark, Daven Xu, Anna M.E. Karlsson, Annika Alm, Mats Jonsson, Rebecca Partridge och Annelie Sjödin Hallgren.

Den som ändå är i gång kan också passa på att besöka Galleri Mazarin i Rådhuskonditoriet mitt i Söderhamn. Där ställer Kenneth Andersson från Gävle ut sina bilder med start på lördag till den 10 juni.

Mer läsning

Annons