Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstnärsnämndens chef kan ha mutats – bjöds på dyrt julbord

Ann Larsson, som är chef för statliga Konstnärsnämnden, utreds för mutbrott efter att ha blivit bjuden på dyrt julbord av en intresseorganisation.

– Jag har än så länge bara blivit kallad till förhör. Jag har inte fått kontakt med min offentliga försvarare ännu så det är lite för tidigt för att säga något om det här, säger Ann Larsson till SVT.

Anledningen till misstankarna är att Larsson närvarat på Föreningen svenska tonsättares julbord 2012 och 2013, det senare uppges ha kostat 340 874 kronor utslaget på 271 gäster, skriver SVT.

– Det är inget fel i sig att äta julmiddag, det är trevligt men problemet ligger i hur värdet av det sett ut. Om man tagit emot något genom det uppdrag man har som offentlig tjänsteman och där givaren kan ha intresse av det som sker i myndigheten kan det röra sig om mutbrott, säger Alf Johansson, chefsåklagaren Alf Johansson på Riksenheten mot korruption.

Fler offentliga tjänstemän som deltagit vid julborden kommer att förhöras framöver, uppger Svensson. Totalt rör det sig om 200 till 300 personer.