Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstnärer öppnar sina ateljéer i Söderhamn – årets konstrunda invigs på lördag

På lördag inviger Söderhamns konstförening årets konstrunda på Kvarnen i Söderhamn. Under helgen visar lokala konstnärer sin verksamhet på Kvarnen och i egna ateljéer runt om i kommunen.

En av dem som varit med under allhelgonahelgen ända från början 2006 är skulptören Elisabet Lundwall. Hon har blivit känd för sina sinnliga och underfundiga träskulpturer av bland annat skyddsänglar, regnbågsfamiljen och så gör hon julkrubbor på beställning.

– Det är alltid jätteroligt att vara med i konstrundan. Jag håller till i Hälsingmo, det står Holy Wood Mo på ladugaveln. Gabriella Petterson, som också bor i Hälsingmo och målar akryl, delar lokal med mig den här helgen, berättar Elisabet Lundwall.

Vad har du på gång nu?

– Just nu har jag grävt för fiber och krattat löv, men snart ska jag börja jobba i pannrummet igen. Jag ska vara med i Skapande medlemmar i januari så jag måste göra något nytt, säger hon.

Några nya namn har tillkommit i Konstrundan sedan förra året. Skulptören Rabeaa Ibrahim som har en ateljé hos Konstkraft Ljusne tar mot besökare för första gången i år. På Kvarnen samsas tio konstnärer i en gemensam utställning, där nykomlingarna i år är Ida Lundgren, som visar måleri, och Jasmin Masic, måleri och smide. Där blir det också invigning och vernissage på lördag förmiddag.

I Eilert Anderssons ateljé på Norralagatan visar också medlemmarna i Aquagruppen sina akvareller och i Söderhamns museum tar målargruppen Paletten emot besökare.

Flerfärgade vimlar visar vägen vid alla ateljéer och konstrundan pågår under lördag och söndag

LÄS MER: Konstrundan fira tio år i Söderhamn

Ja till konststafett i Söderhamn

Konstnärer och hantverkare öppnar sina ateljéer

En försmak på sommarens Konstrunda i Voxnadalen