Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstgräsbeslut tas först i höst

Nödvändigt bidragsbeslut hos Allmänna arvsfonden tas först i höst. Därför är det osäkert om konstgräshallen hinner bli klar kommande vinter.

Nästa onsdag hade Ljusdals IF hoppats på besked om Allmänna arvsfondens beslut kring den bidragsansökan på 7 miljoner kronor som klubben skickat in.

Men det blir inget beslut då.

– Jag har inte haft kontakt med handläggaren men vet så pass mycket att det inte blir beslut den 11 juni, säger Stefan Berg, pressansvarig på Allmänna arvsfonden.

Mycket talar då för att LIF:s ansökan om konstgräshall på Älvvallen behandlas först 10 september eller 22 oktober.

– Det verkar dock mycket positivt runt ansökan. Så vi får använda tiden till att förbereda så mycket det går vad gäller till exempel att ta in offerter, säger Stefan Lindqvist i LIF.

Lindqvist kan i dag inte säga vad ett eventuellt ja i september eller oktober innebär för hallbygget och eventuellt spel inomhus på senvintern/våren.

– Det kan gå. Men vi måste ha besluten på plats för att göra en beställning på tältet som det sedan är minst två månaders leveranstid på. Så det är inte säkert att det hinner bli klart som vi hade planerat om vi fått ett positivt besked till veckan, säger Stefan Lindqvist.

Stefan Berg på Allmänna arvsfonden berättar att det i år finns 550 miljoner kronor att fördela och att det inte är en uppsjö av ansökningar.

– Ett projekt som är nyskapande för trakten och riktar sig till våra främsta målgrupper barn, ungdom och funktionshindrade har god chans att få stöd, säger Stefan Berg.

Enligt Stefan Lindqvist går kalkylen på totalt 20 miljoner kronor för fotbollshallen ihop om LIF får sökt stöd hos Allmänna arvsfonden och ett lån på 9 miljoner kronor av kommunen.

På tisdagen lyfte kommunstyrelsens allmänna utskott ut konstgräslånet från dagordningen och arbetar mer med ärendet inför Allmänna arvsfondens avgörande.