Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstgräs går före de äldres service

Debatten har kommit i gång i samband med minskade resurser i Ovanåkers kommun. Företrädare och intressenter gör sitt bästa för att visa på argument att deras förslag är det bästa och förnuftigaste.

Debatten har kommit i gång i samband med minskade resurser i Ovanåkers kommun. Företrädare och intressenter gör sitt bästa för att visa på argument att deras förslag är det bästa och förnuftigaste. Men vem för de röstsvagas talan? De som knappt är av intresse som tänkbara väljare för politiker eller medlem i förening med påtryckarresurser.

Precis som för vilken privatperson som helst, tittar man i plånboken mer noggrant när man ska köpa något (investera) eller kosta på sig förströelse. Det anser vi i Vänsterpartiet även är en skyldighet för oss som kommunpolitiker när det gäller den kommunala ekonomin. Konstigare är det inte.

Vid senaste fullmäktige (27/4) ville majoriteten av borgarna (alliansen) att den så kallade omvårdnadsgarantin skulle upphävas. Omvårdnadsgarantin som i stort ska garantera att gruppboende och de som har hjälp av hemtjänsten lovas att service utförs på ett korrekt sätt och på rätta tider och intervaller.

"En guldkant i tillvaron" som den nytillträdde ordföranden för socialnämnden kallade omvårdnadsgarantin. Vad då? Hallå, vad är det för guldkant att bemötas gott och vänligt eller att maten serveras varm. Knappast "guldkant" heller med hjälp till städning var 14:e dag eller att som gruppboende garanteras att få utevistelse minst en gång per vecka.

Läsaren undrar förstås vad har konstgräs med omvårdnadsgarantin att göra? Står en investering på 9 miljoner för konstgräs på Ön mot omvårdnadsgarantins uppfyllelse i service? Jo, symboliskt och ekonomiskt. Symboliskt, hur du som politiker tänker.

Vad kommer man att spara på att upphäva omvårdnadsgarantin, kanske inget? Däremot kommer en investering på konstgräs att dra kapitalkostnader år framöver.

Som privatpersoner håller vi igen på det som inte är alldeles nödvändigt då tiderna blir sämre. Vi tycker att samma tänkande ska gälla kommunens ekonomi.

Vänsterpartiet i Ovanåker

Solveig Lindé Bossen

Janne Wahlman

kommunfullmäktigeledamöter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel