Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsten har flyttat till Strömsbruk

Strömsbruk förvandlades i helgen till ett konstnärligt centrum – invigningen av konsthallen Galleri Ström, levande musik till rörliga bilder i Tidsmaskinen, den före detta missionskyrkan, och ett konstnärkollektiv från Sundsvalls på målarresa. Konsthallen är ett välkommet tillskott till kommunens kulturliv, inte minst med tanke på tomrummet som uppstod efter Bergsjö konsthalls stängning.

Galleri Ström öppnade sina portar på Kristi himmelsfärdsdag och sedan dess har premiärutställningen med Ola Granath, Lena-Maria Stigsdotter, Tom Ray och Johan Adlercreutz fått många besökare.

Utställningen är en sevärd start för den nya konsthallen i Strömsbruk och Johan Adlercreutz, en av grundarna till Galleri Ström, tror på projektet.

– Vi hoppas att vi kan fylla ett behov. Det är tunt med konsthallar i Hudiksvall också, inte bara i Nordanstig, säger han.

Han påpekar också att Galleri Ström inte bara handlar om utställningsverksamhet, utan om ett helt koncept. Ateljéer och övernattningsrum ska göras klart så att konstnärer kan komma för att skapa.

Konstnärsbesöken har redan smygstartat. 16 personer från konstnärskollektivet Sidsjön från Sundsvall passade på att skapa konst under en fyra dagars vistelse i Strömsbruk. Kollektivets alster ska också ställas ut på Galleri Ström, eventuellt redan i juli. Tanken är att utställningarna ska bytas ut regelbundet så att det ofta finns nytt att titta på. Nästa utställning visar Ragnar Nystedts bilder.