Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstbesökare valde kusten

Under helgen ordnade Lions konstrunda för nionde året, med Sundsvall som utgångspunkt. Till Nordanstig reste de flesta kustvägen.

Den skiljer sig mot arrangemanget Öppen ateljé genom att konsten ställs ut och besökaren inte tar emot hemmavid.

– Jag tror det här är mer välbesökt i och med att det är hela Sundsvall. Men det har ökat med Öppen ateljé så jag tror att även de har välbesökt, säger Ulla-Britta Hill.

I Gnarp ställdes verk från två konstnärer ut. Karin Olsson gick bort 2006 men i Blå Tornet hängde flera tavlor som inte varit utställda tidigare.

Hennes son, Max Olsson har fört statistik över antalet besökare och för konstnärerna i Gnarp syns en nedåtgående trend, vad gäller besökare på Lions konstrunda.

– Det är nionde året och lågkonjunktur. Folk drar nog sig för att köra mycket bil.

Det kan även gälla antalet konstnärer. Förra året hängde fyra konstnärer sina verk i IOGT-lokalen. I år var Cathrin Andersson ensam.

Lions konstrunda avslutas i hamnmagasinet i Mellanfjärden.

– Vi kommer ju inte upp i besöksantal som Österlen men det är bra marknadsföring och lite försäljning, säger Ulla Winblad.