Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsert för Världens barn

Konserten till förmån för Världens barn i Ovanåkers kyrka på lördagen gav drygt 8 100 kronor. Konserten bjöd på mycket sång av barn.

Annons

– Jag tycker det var så härligt, så fantastiskt de sjöng barnen som medverkade. Det fanns en samklang i det man framförde, säger Ewa-Lena Malmström som är samordnare för Världens barn i Ovanåkers kommun.

Konserten inleddes med orgelmusik framförd av musikdirektör Anders Börjesson. Kyrkoherde Matts Sandström talade och det var han som sedan ledde programmet.

Rosanna Thyrén ledde barnkörer från Voxna och från S:t Olofs kapell. Emma Uddas kom sedan med en barnkör från Edsbyns missionskyrka. Anders Börjesson är ledare för den flickkör, som sedan sjöng i den välbesökta kyrkan.

Gunvi Liljeblad från musikskolan ledde den grupp med unga sångare och instrumentalister som sedan tog plats framme i koret. Under psalmen Tryggare kan ingen vara samlades kollekten in.

Konserten fortsatte sedan med framträdanden av Hanna och Emmy Ingesson och gruppen The ashmen som består av Jonas Berglund och Jörgen Persson.

Anders Börjesson och Susan Reistad framförde musik för orgel/piano och fiol. Den pampiga avslutningen blev Fredslåten där alla barnkörer sjöng