Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konrad Brandt

Konrad Brandt, Arbrå, fyller 97 år tisdagen den 1 april.

Konrad Brandt föddes i Lill-Kurland i Vallsta, växte upp på Sand i Niannoret och bor i dag på äldreboendet Ängslunda i Arbrå.

Konrad Brandt var mycket aktiv i sin ungdom i Vallsta SK och tävlade både som orienterare och skidåkare. Han var också ungdomsledare i klubben.

Under de yrkesverksamma åren hade han varierande arbeten. Han har jobbat i skogen, varit fångvårdare, byggnadsarbetare, banarbetare på SJ och anläggningsarbetare.

Den sista anställningen före pensioneringen hade han på Stockholms energiverk.

Konrad Brandt flyttade hem till Vallsta när han gick i pension. Han har haft förtroendeuppdrag inom SP och LO-facket samt varit med i NTO-logen i Vallsta.

Jakt och fiske är stora intressen och han tog sin jägarexamen så sent som vid 80 års ålder.

Läsning och dans hör till hans övriga intressen och han har deltagit tolv gånger i Hälsingehambon och lika många gånger i Upplandsschottisen.

Konrad Brandt trivs mycket bra på Ängslunda och deltar i de aktiviteter som han orkar med.

– Men nu är jag så gammal att det mest blir att titta på tv. Jag tycker om när det är sport, helst skidåkning, berättar han.