Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konkurserna ökar i Ljusdals kommun

Trots att vågen av konkurser nu avtar har många branscher fortfarande problem. Det är tillverknings-, transport- och tjänsteföretag som är utsatta och i Ljusdal har antalet företagskonkurser ökat lavinartat.

Under första halvan av 2009 har elva företag gått i konkurs i Ljusdals kommun. Det är nästan tre gånger så många som under samma period föregående år. Det visar statistik från UC, ett av de största affärs- och kreditupplysningsföretagen i Sverige.

– Många företag är fortfarande pressade av den minskade efterfrågan som lågkonjunkturen för med sig, säger Roland Sigbladh, marknadschef på UC.

Att konkurserna drabbar tillverknings-, transport- och tjänsteföretag, tror han beror på att de tre branscherna har en tydlig koppling till den minskade efterfrågan från exempelvis fordonsindustrin och större industriföretag.

Totalt ökade företagskonkurserna med 30 procent i Gävleborgs län under perioden januari till och med juli i år. Andra kommuner som drabbats hårt är bland annat Bollnäs, Sandviken och Söderhamn.