Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konkurser i vinsttakens spår

Regeringen Löfven har nu lagt fram sitt förslag till kraftiga begränsningar för privata företag inom välfärdssektorn. Hans Jonsson (C) tycker inte om förslaget.

Annons

Regeringens förslag visar också att man sätter makten och samarbetet med vänsterpartiet högre än att våra barn, brukare och patienter skall få hög kvalitet inom skola, vård och omsorg. Regeringen visar också tydligt att de inte vill bibehålla valfriheten. Valfrihet både för oss som använder tjänsterna och de som jobbar inom verksamheterna är viktig och bidrar till utveckling och högre kvalitet.

Med de ersättningssystem som idag används så får de privata företagen samma eller lägre ersättning än de offentliga. De rödgrönas förslag om "vinsttak” vet vi innebär att många företag ser en konkurs framför sig. Detta riskerar hela samhällsekonomin. Hur tänker de rödgröna klara av att ta över barnomsorg, skolor, hemtjänst och äldreboenden som idag drivs av privata utan att det uppstår problem med sämre service och kvalité samt ökade kostnader?

Jag och Centerpartiet vill utveckla välfärden, inte avveckla den!

Hans Jonsson (C)

riksdagskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel