Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konkurs stjälper vägbygget

En stor dieselstöld försenade arbetet under sommaren. Nu kommer nästa dråpslag för väg 678 mellan Edsbyn och Färila: huvudentreprenören har ansökt om konkurs.

– Att vi blir klara i år är otänkbart, säger Trafikverkets projektledare Gustaf Ohlsson.

Vägbygget mellan Edsbyn och Färila är otursförföljt. I somras försenades arbetet av en stor dieselstöld, där mellan 20 och 30 kubik diesel stals från maskinerna. Tack vare snabba leveranser till de åtminstone tiotalet olika entreprenörer som arbetar, lyckades man ändå fortsätta med vägbygget relativt fort.

Men nu ser det desto mörkare ut. I veckan har huvudentreprenören, Östersundsföretaget Hallkvist & Karlsson, lämnat in sin konkursansökan.

Därför står arbetet nu helt stilla längs väg 678 och ingen vet riktigt när det kan sätta igång igen.

Hur lång tid kommer det att ta innan det finns klara besked?

– jag har inte den blekaste aning. Men jag gissar att konkursförvaltaren behöver någon vecka på sig för att gå igenom räkenskaperna, så det dröjer nog ett tag.

Det handlar om en drygt två mil lång vägsträcka längs Öjungesvägen, fyra mil norr om Edsbyn, som skulle förstärkas. Tanken var att vägen skulle stå färdig i slutet av oktober, men så kommer det alltså inte att bli.

– Vi är inne i ett slutskede, det var beläggningen och lite småarbeten kvar. Men att vi blir klara i år är otänkbart nu. I vinter får det bli en grusväg som vi underhåller, skulle jag tro.