Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konkurrent anmälde Flodin

Årets rally-VM började inte som Patrik Flodin tänkt sig. Siktet var inställt på att upprepa fjolårssegern i Svenska Rallyt, men det hela slutade med en diskning.
– Det blev verkligen en tråkig start på den här säsongen, men det är bara att gilla läget, säger Patrik med några dagars perspektiv på händelsen.

Trots en avåkning på sträcka 2 hade årets upplaga av Svenska Rallyt börjat bra för Patrik Flodin. Efter första dagen låg han tvåa, 22,3 sekunder bakom ledande norrmannen Anders Gröndal, och siktet var inställt på att köra upp sig i ledning under lördagen och sedan behålla den i mål under söndagen.

Men så blev han och co-drivern Göran Bergsten kallade till tävlingsledningen efter sista etappen på fredagen – och där kom dråpslaget.

Diskade.

Orsaken var felaktiga fälgar.

– Det var inte så att vi medvetet försökte fuska, utan vi körde på samma fälgar som vi alltid har gjort. Men den 1 februari kom en regeländring som vårt team missat. Från det datumet gäller en minivikt på fälgarna, och våra gamla var för lätta, säger Patrik.

Det var ingenting som uppmärksammades på besiktningen innan rallyt, men en av Patriks konkurrenter visste om det, och han anmälde Patrik och Göran till tävlingsledningen efter första dagens sträckor.

– Tävlingsledningen kontrollvägde våra fälgar, och vi blev uteslutna.

– Det kändes oerhört trist att behöva sluta rallyt på grund av detta, och egentligen sved det mest över att vi inte kunde köra vidare eftersom förhållandena var helt perfekta. Under mina år i Svensak Rallyt har det aldrig varit så bra, säger Patrik.

Den värsta besvikelsen har nu lagt sig och han får helt enkelt se framåt.

– Jag ska till Ryssland senare den här veckan och vara "kör-coach" och någon som vill lära sig köra rally, säger Patrik.

Sedan får han ladda om batterierna i drygt en månad, för i slutet av mars går nästa VM-deltävling, då i Portugal.

– Tills dess har vi också köpt nya fälgar, lovar Patrik.