Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konkurrensverket friar landstinget

Landstingsägda GävleDala företagshälsa använde inte skattemedel för att konkurrera ut privata företag när bland annat Söderhamns, Bollnäs och Ovanåker bytte leverantör av företagshälsovård.
Det har Konkurrensverket slagit fast.

Företaget Räddningshälsan anmälde förra våren GävleDala Företagshäls till Konkurrensverket. Räddningshälsan var tidigare företagshälsovård för räddningstjänsten i Gästrikland. Anmälaren hävdade att GävleDala företagshälsa, ägt av landstingen i Gävleborg och Dalarna, vann den senaste upphandlingen genom att erbjuda underpriser.

Konkurrensverkets utredning utvidgades till att även gälla upphandlingen för Söderhamns, Bollnäs, Ovanåkers och Ockelbo kommuner, som vanns av GävleDala företagshälsa. Myndigheten fann inget stöd för påståendet om underpriser. Den externa försäljningen ledde bara till att GävleDala slutade gå med förlust.