Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kön borta till Sundsåker

Trots den långa kön med intresserade före byggstart, har intresset för de 20 nya lägenheterna i kvarteret Sundsåker vid Ljusnans strand i Bollnäs mattats av rejält.
– Vi har tydligt sett spåren av finanskrisen när det gäller våra kooperativa hyresrätter, säger Anders Wikström som är vd för kommunägda Bollnäs Bostäder. Det har uppstått en enorm försiktighet i samhället och folk som planerat för att sälja sina villor väljer att avvakta.

Vid Sundsåker byggs nu 20 lägenheter, som ska vara inflyttningsklara den 1 september. För en handfull av dem saknas det intressenter, medan de övriga är uthyrda eller förhandsbokade.

Bollnäs Bostäder bygger också 16 radhus med kooperativ hyresrätt vid Hamre gård på Brånan-området i Bollnäs. De blir inflyttningsklara i början av nästa år, men där har ännu inga kontrakt skrivits.

– Det är jättesvårt att sälja en produkt som man inte kan visa ännu, säger Anders Wikström.

Kooperativ hyresrätt innebär att hyresgästen får tillbaka sin kontantinsats – utan ränta – vid flyttning.