Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kön borta till Sundsåker

Trots den långa kön med intresserade före byggstart, har intresset för de 20 nya lägenheterna i kvarteret Sundsåker vid Ljusnans strand i Bollnäs mattats av rejält.
– Vi har tydligt sett spåren av finanskrisen när det gäller våra kooperativa hyresrätter, säger Anders Wikström som är vd för kommunägda Bollnäs Bostäder. Det har uppstått en enorm försiktighet i samhället och folk som planerat för att sälja sina villor väljer att avvakta.

Annons

Vid Sundsåker byggs nu 20 lägenheter, som ska vara inflyttningsklara den 1 september. För en handfull av dem saknas det intressenter, medan de övriga är uthyrda eller förhandsbokade.

Bollnäs Bostäder bygger också 16 radhus med kooperativ hyresrätt vid Hamre gård på Brånan-området i Bollnäs. De blir inflyttningsklara i början av nästa år, men där har ännu inga kontrakt skrivits.

– Det är jättesvårt att sälja en produkt som man inte kan visa ännu, säger Anders Wikström.

Kooperativ hyresrätt innebär att hyresgästen får tillbaka sin kontantinsats – utan ränta – vid flyttning.