Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kompisar i stjärnklass

Bästa kompisar – men inte lagkamrater.
Båda är vinnare när säsongens stjärnligor kan summeras.
Alen Bahonjic i Rengsjö SK och Oliver Widahl i Edsbyns IF.

Oliver Widahl och Alen Bahonjic hänger ihop för jämnan, och har så gjort sedan de fick sin fotbollsfostran i Bollnäs GIF.

Nu levererar båda i trean. Men i olika lag och olika roller.

Bahonjic under sin första säsong som spelskicklig mittback i Rengsjö.

– Det är ett jäkla skönt gäng, jag kände mig hemma direkt. Det blev en nytändning för mig, säger Bahonjic, som vann RSK-ligan med 23 stjärnor – fem före tvåan Andreas Clahr.

Då var det något tätare i Edsbyn, där den effektive forwarden Widahl spurtade hem stjärntiteln efter en höst lika het som våren var iskall.

– Vi samlade ihop oss under sommaruppehållet, jag kunde träna bättre och hittade flytet igen, säger Widahl som gjorde tio mål bara under hösten. Totalt blev det 16 mål, vilket räckte till en andra plats i seriens skytteliga.

Inför nästa säsong räknar kontraktslöse Alen Bahonjic med fortsatt spel i Rengsjö. Oliver Widahl har ett år kvar på kontraktet i Edsbyn, men har samtidigt kontakt med seriesegrande Selånger.