Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunstyrelsen på bussturné

Kommunens större projekt diskuterades på plats.

På initiativ av Närljus bjöds under onsdagen hela kommunstyrelsen in till en diskussionsturné med buss med stopp på hållplatserna Östernäs, Bränta och Föne flygfält. Tre platser som har stora utvecklingsmöjligheter och där mycket är på gång.

– Nu står vi inför så mycket möjligheter i kommunen bara vi vill och nu gäller det att vi tillsammans tar tillvara dem, uppmanade Stefan Färlin, vd för Närljus.

Men innan dess krävs att Trafikverket slutför sin förstudie, vilket inte kommer ske under 2011. Innan den är klar kan kommunen inte gå vidare i projekten Östernäs och Bränta. En gemensam uppvaktning av Trafikverket planeras därför att genomföras tillsammans med Region Gävleborg. Och innan det samtalet äger rum är det viktigt att alla politiker är insatta i ärendet och vill jobba mot samma mål, något som Närljus hoppades att dagen skulle bidra till.