Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunpolitiker (S) hoppar av

En av de yngsta ledamöterna i kommunfullmäktige – 33-årige Marcus Nygren (S) – lämnar nu kommunpolitiken.

- Min jobbsituation är främsta orsaken, men jag tycker väl inte att det är så fantastiskt roligt längre heller, säger han.

Marcus Nygren är en av de yngsta fullmäktigeledamöterna i Bollnäs – bara partikamraten Kristoffer Lindberg (19) och Miljöpartiets Joel Tidén (25) är yngre. När han nu hoppar av kommunpolitiken är det efter drygt åtta år med uppdrag för sitt parti. Han började som ersättare i socialnämnden 2003 och har varit ledamot i kommunfullmäktige sedan 2007.

Fram till valet för ett år sedan var han också ordinarie ledamot i socialnämnden:

- Jag gjorde en prioritering före valet, att jag inte var beredd att satsa mer tid på politiken än jag redan gjorde. Nu har jag varit ersättare i socialnämnden och i revisions- och ansvarsberedningen vid sidan av fullmäktigeuppdraget den här perioden – men känner att det ändå blir för mycket.

Jobbet på Neuropsyk i Bollnäs AB innebär många resor runt om i landet och fritiden på hemmaplan, med skolbarn i familjen, blir begränsad.

- Jag måste prioritera och nu får det räcka – för den här gången i alla fall.

Uppdraget som nämndeman i tingsrätten, som också tillsätts politiskt, har Marcus Nygren valt att behålla.

- Där handlar det om en helt annan roll än som kommunpolitiker, säger han.