Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunhuset dagen efter granskningen

Kommunchefen: "Bilden som gavs i programmet är lite skev"

När tidningen dagen efter Uppdrag gransknings program om Glada Hudik-teatern besöker kommunhuset verkar det vara ganska lugnt i korridorerna. Men riktigt så lugnt är det förstås inte. Kommunchef Bengt Friberg har redan gett en handfull intervjuer, och folk har mejlat och ringt till Hudiksvalls kommun och haft synpunkter och ställt frågor.

Bilden som gavs i programmet är lite skev, menar han, men samtidigt tycker han att det är bra med en granskning och att man har rättat till, eller ska rätta till, de felaktigheter som framkommit. Kommunledningen avböjde till en början att vara med i programmet Debatt klockan 22 på torsdagskvällen, men man har nu ändrat sig. Bengt Friberg meddelar att han kommer att delta, och han säger även att kommunen är redo att föra en dialog med Teaterförbundet och se över skådespelarnas löner.

I Uppdrag granskning frågar SVT om de får vara med på ett möte med anhöriga. Förvaltningschef Pia Andersson vill inte det, och medan hon står och pratar med reportern kommer en annan kvinna, ställer sig framför kameran och börjar hosta. Många läsare har kommenterat hennes beteende, och enligt Bengt Friberg har även kommunen fått in synpunkter på det. Kvinnan är Pär Johanssons närmaste chef, Renée Poulsen.

När tidningen vill fråga henne varför hon agerade på det sättet är hon på väg till ett möte och säger att hon inte hinner svara. Hon lovar dock att svara senare på eftermiddagen.