Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommuner och pensionärer först

För oss kristdemokrater är motivet inte bara att pensionärerna byggt upp vårt land och vår välfärd och att de därför bör premieras. Det är minst lika mycket en fråga om människovärde och respekt för våra äldre.

Kristdemokraterna anser att de pågående budgetförhandlingarna mellan regeringspartierna måste resultera i ökade resurser till kommuner och landsting. Det är nödvändigt för att slå vakt om välfärdens kärna och motverka kortsiktiga avskedanden av personal, som bara spär på och förvärrar den ekonomiska krisen.

För oss är det också viktigt att pensionärerna prioriteras framför ytterligare jobbskatteavdrag och andra skattesänkningar.

För oss kristdemokrater är motivet inte bara att pensionärerna byggt upp vårt land och vår välfärd och att de därför bör premieras. Det är minst lika mycket en fråga om människovärde och respekt för våra äldre.

Det är naturligt att den ekonomiska krisen kommer att prägla budgetpropositionen inför 2010. Ett viktigt mål med budget 2010, måste vara att i görligaste mån dämpa krisens effekter på svensk ekonomi och bidra till att rusta Sverige för framtiden.

Kristdemokraterna vill särskilt lyfta fram följande prioriteringar i det pågående budgetarbetet:

• Ytterligare stöd till landsting och kommuner för 2010–2011.

• Sänkt skatt för pensionärer – kompensera för effekten av bromsen.

• Ytterligare insatser inom utbildning och arbetsmarknadspolitik, för för att dämpa den ökande arbetslösheten.

• Åtgärder för ungdomar.

• Ökad kvalitet i de arbetsmarknadspolitiska åtgärderna.

Andra viktiga reformer är att snarast införa avdragsrätt för gåvor till ideella ändamål och fortsatt reformarbete inom äldreomsorgen och sjukvården, samt ökade resurser till rättsväsendet.

För Kristdemokraterna Gävleborg

Lennart Sjögren, partisekreterare

Ingemar Kalén, oppositionsråd

Kent Sjöberg, ombudsman

Marianne Nygren, landstingsfullmäktigeledamot

Gunnar Canslätt, landstingsfullmäktigeledamot

Anders Bergsten, lokalavdelningsordförande Bollnäs

Maria Karström, lokalavdelningsordförande Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel