Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunens telefonväxel kan ligga nere i flera dagar

Hudiksvalls kommun planerar för att problemet, som även drabbar Nordanstigs och Ljusdals kommun, kan komma att vara i flera dagar.
– Vi har en väldigt viktig verksamhet, klart att det får konsekvenser, säger informationschef Annacarin Andersson, på kommunen.

Annons

Det var under onsdagseftermiddagen som det blev ett omfattande fel i en server hos Hudiksvalls kommun. Felet påverkar även Nordanstigs och Ljusdals kommun då de har samma växel.

Läs mer: Hudiksvalls kommun har blivit okontaktbar

Läs mer: Problem med telefonväxeln hos Noedanstigs kommun

Läs mer: Teknikhaveri i Hudiksvall drabbar Ljusdal – kommunväxeln utslagen

– Hela natten och dagen har vi arbetade med att lösa det här. Men vi har ingen prognos ännu och vi planerar på att det kan ta flera dagar innan det är löst, säger Annacarin Andersson.

Under torsdagen har Hudiksvalls kommun inventerat och gjort riskbedömningar.

– I dag har vi jobbat för att säkra upp och prioriterat. Väldigt prioriterat har det varit att säkra upp vid hemtjänst och hemvård. Vi har duktig och erfaren personal som är duktiga på att hitta på lösningar.

Skolor och äldreboende kan man fortfarande ringa till om man har deras direktnummer och de kan ringa ut, men e-posten fungerar inte alls.

– Det blir tungt för medarbetarna att hantera saker manuellt, de får dubbelt jobb. Det är även besvärligt för invånarna som inte kan få tag i oss. Det är också svårt att gå ut med information till skolorna när vi inte kan skicka e-post. När systemen inte fungerar som de ska så blir det problem.