Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vann tvist mot Svevia

Söderhamns kommun gjorde inget fel i sin upphandling inför saneringen av Stugsund. Det har Länsrätten i Gävleborg fastslagit. Nu kan arbetet snart påbörjas.

Annons

- Det känns oerhört skönt att kunna lita på att de kommunala tjänstmännen gör rätt, säger kultur- och samhällsutvecklingsnämndens ordförande Magnus Svensson (C).

Det var företaget Svevia som begärde en överprövning. De var ett av företagen som lämnat anbud på att genomföra saneringen. Svevia ansåg att utvärderingen av anbuden inte följt de krav som ställdes i anbudsformulären. De ville därför att länsrätten skulle upphäva tilldelningsbeslutet och korrigera resultatet.

- Jag vill säga att jag ändå tycker att det var helt rätt av Svevia att göra den här överklagan. Om de misstänker att vi har gjort fel är det bra att en annan part får gå in och avgöra om vi har gjort rätt. Då går det inte att baktala kommunen, säger Magnus Svensson.