Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen utreder förskolornas framtid

Många föräldrar i Hudiksvalls kommun är oroliga att skolnedläggningarna även ska påverka förskolorna. I höst startar en utredning som ska se över förskoleverksamheten.

Annons

I kölvattnet av nedläggning av skolorna i Mo och Norrbo har många föräldrar oroat sig för vad som ska hända med kommunens förskolor. Flera brev som strömmat in till lärande- och kulturförvaltningen nämner förskolan. Så här skriver en orolig mamma: "När bestäms det om förskolan får vara kvar eller inte? Det är ju snart bara två år sedan den öppnades. Ska man verkligen behöva skola om dessa barn igen?".

Lotta Andersson-Damberg är rektor på förskolan Mosippan på Mo skola och hon har märkt att oron varit stor.

- Jag har förstått att föräldrarna är oroliga och spekulerar. Jag har hört mig för på förvaltningen och just nu finns inga planer på att stänga förskolan, säger hon.

Fram tills nyligen ökade antalet barn i förskoleålder i Hudiksvalls kommun men nu har det planat ut. Målsättningen är att minska antalet förskolor genom att öka antalet avdelningar per förskola. I höst startar en utredning som ska bedöma hur behovet och strukturen kommer se ut för förskolan 2014.

- I nuläget finns det inget nedläggningshot mot varken förskolan i Mo eller Norrbo. De är bra förskolor, säger lärande- och kulturchef Bengt Friberg.