Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen undgår kritik

Hudiksvalls kommun har följt bestämmelserna, när det gäller hur man hanterat en elevfråga i en skola i kommunen. Det konstaterar Skolinspektionen, efter att ha granskat en anmälan från en förälder till eleven.

Annons

Granskningen gäller elevens rätt till särskilt stöd, skolans skyldighet att motverka kränkande behandling, och vårdnadshavares rätt till information, under de två senaste läsåren. Föräldern har uppgett att eleven redan i förskoleklassen hade svårt att hänga med, och under våren fick eleven en diagnos.

Föräldern hävdar att skolan inte har gett eleven tillräckligt stöd för att klara undervisningen. Eleven har också blivit utsatt för verbala kränkningar från andra elever.

Skolinspektionens bedömning är dock att skolan har varit medveten om elevens situation, att man har utrett behoven, och vidtagit åtgärder som man också har följt upp och utvärderat.