Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen sparkar på de svagaste

Aldrig trodde man att en kommunstyrelse kunde sänka sig så lågt att den lägger över ansvaret för sitt eget handlande på de anhöriga till den svagaste gruppen i samhället!

Svar på Bertil Erikssons uttalande i Ljusnan 22/9.

Aldrig trodde man att en kommunstyrelse kunde sänka sig så lågt att den lägger över ansvaret för sitt eget handlande på de anhöriga till den svagaste gruppen i samhället!

Kommunstyrelsen underskattar läsarna, vem som helst i Edsbyn som följt den här debatten, ser glasklart vad det här egentligen handlar om, nämligen politisk prestige. Trots att det inte finns något politiskt beslut, ser kommunstyrelsen till att verkställa detta ärende i en rasande fart totalt utan hänsyn till dem som drabbas.

Bertil Eriksson säger att vi som protesterar mot flytten av våra äldre tar på oss ett mycket stort ansvar. Det stämmer, vi anser att våra äldre inte klarar av en flytt, med anledning av deras allmäntillstånd och höga ålder. Vi har alla flyttat våra anhöriga tidigare och vet mycket väl vilka konsekvenser detta kan leda till.

Bertil Eriksson säger också att de inte är tvingade att flytta och att de ska få den vård de behöver och att den inte kommer att vara snäppet sämre som socialchefen sagt. I samma veva säger han att hemtjänsten kanske inte alltid finns till hands när någon larmar!? Vi får inte ihop det, får ni läsare det?

Våra anhöriga är totalt beroende av särskiltboendeservice, det måste finnas personal i närheten. Bertil Eriksson säger också att ingen läkare eller medicinsk personal varit kritiska till flytten. Så vitt vi vet har ingen gjort någon översyn av våra anhöriga. I så fall borde vi ha informerats om detta. Att dessutom påstå att våra gamla skulle möta samma personal om de flyttar har vi svårt att se eftersom personalen kommer att spridas ut på flera boenden.

Trots att våra anhöriga är i behov av kommunens omsorg, anser vi att det är deras rättighet att få leva sin sista tid i lugn och ro. Att kommunstyrelsen sparkar ut dem som redan ligger, (det vill säga våra äldre) och försöker lägga över ansvaret av sitt eget handlande på oss anhöriga är så oetiskt att det är oförsvarbart.

Astrid Lindgren sa några kloka ord: "den som inte ställer upp för de svagaste i samhället är en lort".

Inger Öst

Sören Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel