Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen sköter Ica-Jerrys lön

Mats Melin har gjort succé som praktikanten Jerry i Icas reklamfilmer. Han får betalt för sina skådespelarinsatser, men löneutbetalningen sker via kommunen. Kommunens ekonomichef tycker inte att upplägget är lyckat.

Mats Melin började medverka i Icas reklamfilmer som karaktären Jerry i slutet av 2009 och har sedan dess varit med i över 20 filmer.

Han får självklart betalt för sina skådespelarinsatser. Glada Hudik-teatern tar hand om löneutbetalningarna. Det är kommunen som fakturerar reklambyrån King Solutions, som sköter avtalen gällande reklamfilmerna åt Ica.

– Mats får betalt av Ica, jag får inget och Glada Hudik-teatern får inget. Vi hjälper honom bara att administrera lönen. Eftersom han inte har ett eget företag har vi gjort så i samråd med hans mamma, säger verksamhetsledare Pär Johansson.

Reklamfilmsavtalen är mellan tre parter, å ena sidan King Solutions KB och å andra sidan Glada Hudik-teatern och Mats Melin. Men det är inget lyckat upplägg att ha trepartsavtal, anser kommunens ekonomichef Anders Svedman. Han menar att kommunen inte borde ingå trepartsavtal och han menar också att det borde finnas ett avtal mellan Glada Hudik-teatern och skådespelaren som reglerar hur löneutbetalningarna ska ske. Men något sådant avtal finns inte. Förvaltningschef Pia Andersson säger att hon inte har reflekterat över det tidigare, men medger att det borde finnas ett sådant avtal.

Tidningen har bara fått se två avtal och får inte ta del av övriga avtal som finns. Pia Andersson hävdar att avtalen är personliga avtal mellan King Solutions och skådespelaren, att kommunen bara hade avtalen i förvar och att dessa har hämtats och därför inte heller kan lämnas ut.

Läs den fullständiga artikeln i Hudiksvalls tidning.