Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen säljer 6 700 kvadratmeter

Söderhamns kommun säljer sina kanske mest åtråvärda fastigheter, de nyrenoverade husen vid Faxeholmen.

Fastigheterna ligger ute till försäljning på objektvision.se och omfattar det före detta godsmagasinet och det gamla tullhuset som nu är förvandlade till kontor. Totalt rör det sig om 6 700 kvadratmeter.

Fastigheterna ingår i det som kallas Faxepark. Det var en stor del av kommunens för att locka IT-företag till kommunen efter nedläggningsvågen på 1990-talet. Alla lokaler är inte uthyrda men enligt försäljningsprospektet kommer hyresintäkterna uppgå till 5,7 miljoner kronor under 2014.

Har någon redan visat intresse för fastigheterna?

– Det har sedan länge varit klart att vi har för avsikt att sälja och det har funnits flera som varit intresserade. Vi är angelägna om att få bästa möjliga pris, säger Gunnar Mellqvist, ordförande i Kultur - och samhällutvecklingsförvaltningen.

Hur mycket kommunen räknar med att få in på försäljningen ville han inte uppge under tisdagen.

– Kommunen har låtit göra en enhetlig värdering av området som ska uppfyllas plus-minus ett antal kronor för att det ska bli en försäljning, säger Gunnar Mellqvist, ordförande i Kultur - och samhällutvecklingsförvaltningen.

Till Faxepark hör också den gamla järnvägsstationen men den finns det inga planer på att avyttra.

– Nej, det finns det inte. Det har aldrig förts på tal, säger Gunnar Mellqvist.