Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen ombeds fortsätta på Stenegård

Trots att kommunen fick återta driften av Stenegård i Järvsö sent i våras har det varit en bra sommarsäsong. Det anser Järvsörådets idéforum som vill att kommunen sköter anläggningen även i fortsättningen. Sent i höst kommer svaret.

I april kastade det privatägda Stenegårdsbolaget in handduken vad gäller driften av den anrika turistattraktionen i Järvsö. Kommunen fick lov att lösa sommaren provisoriskt med hjälp av sina enheter för gata/park och fastighet samt anställa Folkteaterns Marcus Hellsten som samordnare och fortsätta samarbetet med Järvsöorganisationer som hembygdsföreningen.

Järvsörådets idéforum hade härförleden frågan uppe och listade en del kortsiktiga och långsiktiga lösningar för Stenegård. Anledningen till att man skrev till kommunen är att rådet tror att det blir svårt att på nytt lägga ut hela driften på någon som ska täcka alla kostnader med de aktiviteter som finns på Stene.

Kommunalrådet Roland Bäckman (S) anser liksom samhällsutvecklingsutskottets ordförande Jonny Mill (SRD) att det var bra att den nya majoriteten behöll gata/park i kommunal regi så att sommaren på Stenegård kunde räddas.

– Sedan får vi se vad som händer långsiktigt. Det finns ju en grupp som arbetar med detta och ska lägga fram sina synpunkter senast 31 oktober. Vi har dessutom en motion som kräver att Stenegård ska säljas, säger Roland Bäckman som också tror att det aldrig går att få Stenegård att bära sina egna kostnader.