Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen ombeds driva Stenegård

Det var ett provisorium sedan ansvarigt bolag hade hoppat av. Men nu vill både berörda företagare och Järvsö Hembygdsförening att kommunen fortsätter driften av Stenegård i Järvsö.

Senare i höst ska en grupp på kommunen som arbetar med frågan redovisa sin syn på hur kommunägda turistattraktionen och kulturklassade Stenegård i Järvsö ska drivas i framtiden.

Ett EU-projekt och drift i bolagsform med privata intressenter och Järvsö Hembygdsförening slutade i våras med att kommunen återfick ansvaret.

Järvsö Hembygdsförening anser att den upplever att sommarens drift i kommunal regi, med stöd av hembygdsföreningen, hantverkare och andra intressenter, har fungerat så bra att man gärna vill medverka till att utveckla denna driftform.

Hälsonätverket Tusenskönan, som verkat på Stenegård, skriver också till kommunen och framhåller att hälsosatsningen som ingick i EU-projektet är värd att utveckla.