Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen mötte oroliga föräldrar

På tisdagskvällen ordnades ett möte mellan skolchef, rektor och föräldrar vid Norrbo skola.
Syftet med träffen var att informera och diskutera hur de på bästa sätt kan genomföra nedläggningsbeslutet gällande byskolan.

Annons

Mötets syfte var att informera de som drabbas av nedläggningen om hur arbetsprocessen kommer att se ut framöver. Dessutom gavs föräldrarna en chans att ställa frågor och göra sina tankar hörda.

– Det är viktigt att föräldrarna får ge synpunkter och komma med egna idéer för att göra övergången till Näsviken så bra som möjligt, säger Bengt Friberg.

Största delen av mötet behandlade skolskjutsfrågorna inför nästa hösttermin. Många föräldrar är oroliga för sina barns framtida skolgång. Tyvärr var det svårt för kommuns representanter att presentera några faktiska lösningar i dagsläget.

Det som konkret kom fram under mötet var att en referensgrupp, bestående av föräldrar, elever och skolrektor, ska tillsättas och arbeta tillsammans med kommunen. Förhoppningen är att ta fram en så bra lösning för elevernas skolbyte som möjligt.