Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen lyssnar på kritik om lekplats

Bollnäs kommun lyssnar på kritiken om att den i dag halvfärdiga lekplatsen i naturparken i Arbrå kan vara farlig.

- Självklart ska vi titta närmare på lekparken och vattendjupet, säger gatuchefen Ylva Jedebäck Lindberg. Det här är mitt ansvar. Jag ska själv se till att vara med.

Gatuchefen är redan väl bekant med den nya lekparken. Hon bor i Arbrå och är ofta på plats med sin 15 månader gamla dotter.

När ska ni syna säkerheten?

- Redan under nästa vecka. Sedan beslutar vi om vad som behöver göras.

Personal vid Arbrås båda förskolor betecknar också parken som "livsfarlig" och kräver att kommunen agerar.

- Men vi tänker inte bojkotta parken, säger Monika Bastin, chef för personalkooperativet Lekstugans förskola. Om barngruppen är liten och antalet personal tillräckligt kan vi gå dit. Vi är ju så glada för den här lekparkssatsningen och vill inte att den ska vara fel eller farlig.

- Jag förstår förskolereaktionerna, säger Ylva Jedebäck Lindberg. Vi vill verkligen att förskolorna - också - ska ha glädje av parken. Men viktigt att säga är att den här lekparken i första hand byggs för allmänheten och i det sammanhanget vill jag verkligen betona föräldraansvaret.